MENU CLOSE

Sauna si ciubar terapeutic la Marina Park

NOU! 

Sauna si ciubar terapeutic la Marina Park!

Apa de mare si beneficiile ei asupra pielii

Superioritatea terapiei dermatologice cu apa de mare consta in modul de asimilare a elementelor esentiale pe care aceasta le contine. Datorita compozitiei similare a apei de mare cu cea a plasmei sanguine  substantele minerale necesare sunt absorbite foarte repede de piele si intra direct in fluxul sanguin, prin porii acesteia. Magneziul, potasiul, calciul, sodiul precum si diversi sulfati, in combinatie cu diferite oligoelemente, vindeca si revigoreaza eficient pielea.

Terapia cu apa marina calda in ciubar , are efecte in stimularea circulatiei sanguine si limfatice, accelerand metabolismul si eliminand toxinele. Aeromasajul in ciubar cu apa de mare, curata pielea si porii, tonificand  muschii.  Unele studii clinice au relevat ca in urma terapiei cu apa de mare se obtin imbunatatiri substantiale in cazul bolilor reumatice inflamatorii cronice, in special in cazul poliartritei cronice evolutive. O cura eficienta impune ca apa de mare sa fie aplicata la o temperatura apropiata corpului, pentru a permite trecerea eficienta  a substan-telor minerale in sange si pentru a ajuta la eliminarea toxinelor.

Baile calde in ciubar relaxeaza muschii, amelioreaza presiunea asupra nervilor, iar flotabilitatea oferita de apa reduce greutatea corporala cu 90%, eliminand astfel presiunea de pe articulatii. Astfel spus, hidroterapia intr-un ciubar va poate ameliora simptomele unor boli precum artrita sau poliartrita reumatoida

Baile in ciubar  pot ameliora stresul și pot îmbunătăți somnul. Jeturile de masaj și căldura liniștitoare ajută la reducerea tensiunii, ceea ce poate facilita adormirea. Efectul de imponderabilitate produs de flotabilitatea apei poate fi, de asemenea, relaxant. Așezarea într-un ciubar crește temperatura corpului, iar scăderea temperaturii corpului care apare după ieșirea dintr-un ciubar poate induce și somnul. Studiile sugerează că petrecerea a 15 minute într-un ciubar din lemn incalzit, cu 90 de minute înainte de culcare poate duce la un somn îmbunătățit.

  • Relaxarea musculară și ameliorarea durerilor articulare

Baile calde in ciubar acționează pentru relaxarea mușchilor și ameliorarea presiunii asupra nervilor. În plus, flotabilitatea oferită de apă reduce greutatea corporală cu 90%, eliminând presiunea de pe articulații. Hidroterapia într-un ciubar poate oferi ameliorarea simptomelor unor persoane cu artrită și poliartrită reumatoidă.

  • Tensiunea arterială și circulația

Căldura apei dintr-un ciubar  poate determina deschiderea vaselor de sânge (numită vasodilatație), care scad tensiunea arterială. Căldura și masajul ușurează fluxul sanguin și îmbunătățesc circulația, pe lângă stimularea impulsurilor nervoase care stimulează sistemul imunitar și digestia.

  • Îmbunătățirea diabetului de tip 2

Terapia facuta intr-un ciubar de baie care implică până la 30 de minute pe zi, șase zile pe săptămână timp de cel puțin trei săptămâni este cunoscută pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să-și scadă glicemia, să piardă în greutate și să-și îmbunătățească tiparele de somn. În special pentru persoanele care nu pot face mișcare, așezarea într-un ciubar poate fi o alternativă eficientă. Cei cu diabet trebuie să fie precauți, totuși, deoarece pot fi mai susceptibili să sufere arsuri pe picioare din cauza leziunilor nervoase cauzate de diabet.

 

Ce beneficii poate avea sauna?

Indiferent de tipul de saună – poate fi uscată sau umedă – efectele pe care le poate avea asupra organismului sunt aceleași:

Are efecte relaxante

Sauna a fost folosită în mod tradițional pentru a produce o senzație de relaxare. Pe măsură ce ritmul cardiac crește și vasele de sânge se dilată, există o creștere a fluxului de sânge către piele. Sauna poate îmbunătăți, de asemenea, circulația sângelui. Sistemul nervos simpatic devine mai activ pentru a menține un echilibru termic în corp.

Reacția corpului la căldură te poate face mai alert și mai puțin receptiv la durere și îți poate oferi un sentiment de bucurie. Căldura îți relaxează mușchii, inclusiv cei de pe față și gât, care sunt adesea încordați după o zi lungă.

Acest efect de relaxare este unul dintre cele mai mari beneficii ale folosirii unei saune. Pentru a spori relaxarea, poți să și meditezi cât stai în saună. Când îți calmezi corpul, deci te relaxezi fizic, adesea mintea și emoțiile îi urmează exemplul. Efectul este de lungă durată și te poate ajuta chiar să obțiii un somn mai bun.

Reducerea riscului cardiovascular

Unele cercetări arată că persoanele care folosesc sauna de 2-3 ori pe săptămână pot avea un risc cardiovascular redus. Cele mai stabilite beneficii clinice ale saunei sunt asociate cu bolile cardiovasculare, dar există, de asemenea, dovezi care sugerează că saunele, fie în stil finlandez, fie în infraroșu, pot aduce beneficii persoanelor cu boli reumatice.

Ușurează durerile

Deoarece vasele de sânge se relaxează și se dilată cât stai în saună, fluxul sangvin crește, iar experiența poate ajuta la reducerea tensiunii la nivelul articulațiilor și la ușurarea durerilor musculare. Sauna ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu dureri cronice și cu artrită.

Un studiu recent a constatat că sauna este benefică pentru durerile de spate. Deși pacienții din acel studiu au raportat unele beneficii, îmbunătățirile nu s-au dovedit a fi semnificative statistic. Autorii recomandă ca pacienții cu aceste afecțiuni să se supună la câteva sesiuni de probă pentru a vedea dacă utilizarea saunei le îmbunătățește starea înainte de a o include ca parte a rutinei lor de tratament.

Reducerea riscului de Alzheimer

Alte studii au scos la iveală faptul că folosirea regulată a saunei (de minimum 4 ori pe săptămână) ar putea reduce riscul de boală Alzheimer.

Gestionarea simptomelor în astm

Pacienții cu astm pot constata o ușurare a simptomelor dacă fac saună, pentru că temperatura ridicată va facilita dilatarea căilor respiratorii, dar va reduce totodată și nivelul de stres, sporind relaxarea.

Detoxifierea rapidă

Prin transpirație, eliminăm toxinele din organism. Sauna ne ajută să accelerăm procesul de eliminare a toxinelor.

Riscurile la care te expune sauna

Sauna cu moderație nu reprezintă niciun pericol pentru majoritatea persoanelor, însă chiar și așa, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare ar trebui să ceară sfatul medicului dacă se gândesc să încerce sauna.

Deshidratarea este un risc la care te expune sauna, întrucât temperaturile mari te fac să transpiri în exces. Persoanele care suferă de afecțiuni renale sunt predispuse în mod deosebit la deshidratare.

Tensiunea arterială poate să scadă brusc din cauza saunei, ceea ce înseamnă că persoanele care suferă de hipotensiune trebuie să fie precaute, însă și hipertensivii trebuie să utilizeze sauna cu precauție.

Unele cercetări recente au descoperit o asociere între utilizarea saunei și scăderea fertilității la bărbați. Rezultatele unui studiu care a inclus bărbați finlandezi care au făcut două sesiuni de saună de 15 minute pe săptămână timp de 3 luni au arătat că utilizarea saunelor a avut un efect negativ semnificativ asupra producției lor de spermă. Cu toate acestea, efectul s-a dovedit a fi reversibil. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege impactul saunelor asupra fertilității, în special la bărbații care au deja un număr scăzut de spermatozoizi sau alte probleme cu fertilitatea.

Ce să faci înainte de a intra în sauna?

Înainte de a intra în saună, scoate bijuteriile, ochelarii de vedere sau lentile de contact și orice obiect metalic.

De ce trebuie să ții cont pentru a reduce riscurile la care te expune sauna?

  • Evită să asociezi consumul de alcool cu statul în saună.
  • Limitează timpul în saună la maximum 20 de minute; timpul petrecut în saună ar trebui să crească treptat, ideal ar fi să înceapă de la 5 minute.
  • Sauna nu e recomandată imediat după o masă copioasă.
  • Dacă ai simptome precum amețelile, durerile de cap, greața sau senzația de leșin, ieși imediat din saună.
  • Permite organismului să revină la temperatura normală treptat, nu îl expune la șocuri termice.
  • După saună, organismul are nevoie de hidratare, așa că bea 2-3 pahare cu apă.

Cine trebuie să evite sauna?

Anumite afecțiuni nu sunt compatibile cu saunele sau băile de aburi. Cere sfatul medicului înainte de a utiliza o saună dacă suferi de oricare dintre următoarele afecțiuni sau ești într-una dintre următoarele stări:

  • boli de inimă
  • sarcină
  • epilepsie
  • tensiune arterială foarte mare sau, dimpotrivă, foarte scăzută
  • alcoolism
  • administrarea unor stimulente, tranchilizante sau alte medicamente care modifică starea psihică

În concluzie, dovezile actuale sugerează că există atât beneficii, cât și riscuri ale folosirii saunei. Deși este sigură pentru persoanele cu o sănătate generală bună, care o pot folosi cu moderație, anumite categorii de populație ar trebui să evite această activitate.

Deși mulți oameni folosesc sauna ca parte a unui stil de viață sănătos, ceea ce este bun pentru unii poate să nu fie la fel pentru alții. Totuși, când este utilizată în combinație cu o dietă echilibrată, activitate fizică regulată și un aport suficient de apă zilnic, sauna poate ajuta la calmarea durerilor minore, musculare sau articulare, la relaxare și la obținerea unui somn mai bun, precum și la îmbunătățirea circulației sângelui.

 

https://www.doc.ro/lifestyle/sauna-beneficii-recomandari-contraindicatii

Pret: sauna +ciubar 35lei/persoana/2 ore , oferta valabila doar in lunile: aprilie, mai, iunie, septembrie .